ATATÜRK, Türk askerinin göreve bağlılığını ve zekâsını hep takdir etmiştir. Bulunduğu her ortamda Mehmetçiklerin sahip olduğu bu nitelikleri gururla anlatarak bu güzelliklerin devamına ve güçlenmesine katkı sağlamış, aynı zamanda onlara olan güvenini her fırsatta yenilemiştir. O bu ülkenin varlığında, bağımsızlığında, geleceğinde, savaşların, depremlerin ve sellerin getirdiği acımasız felâketlerin yenilmesinde hep Mehmetçiğini görmüştür. Bugün de yaşanılan felâketlerin yenilmesi için verilen mücadelenin en ön saflarında Mehmetçikler vardır.
Aşağıdaki küçük anı ATATÜRK’ün, Türk askerinin sorumluluk bilinci ve zekâsına verdiği değeri yansıtması bakımından güzel bir örnektir:
Bir gün askerî bölgeye giderken otomobili bozuldu.
-Yürüyelim, otomobil yapılınca arkadan gelsin, dedi.
ATA’mızla arkadaşları yürüdüler. İleriden Mehmetçik bağırdı:
-Dur. Kimsin?
Durdular, Mehmetçik geldi:
-Buralara ATA’mız gelecek. Geçmek yasaktır.
ATA güldü:
-İyi bak, ATATÜRK bana benzer mi?
Mehmetçik baktı, gözleri parladı. -Benzemeye benzer ama, askerlik bu, bir de onbaşım görsün, dedi.
Besleyici; s. 116.

Eskişehir’de doğdu ve büyüdü. Matematik, hayatının dönüm noktası oldu. Matematiğin her şeyi çözebileceğine inanır ve matematiksel olmayan hiçbir şey yoktur kavramını benimser. Vatan ve Türk sevgisi kendi canından öte gelir. Atatürk, onun için farklı bir yaşamın içindedir ve onu hep örnek alır. Politika ve tarih kitapları okumayı sever. Fikirleri, kendi çapında etkili ve keskindir. Sistemsel sorunlar hakkında düzenleyicidir, açık görüşlüdür. Şiir yazmayı ve okumayı çok sever. Şiir, onun için özgürlüktür. Bilim, onun için en doğru araçtır. Hukuksal çözülen her detay onun için bir ton yükseliştir.